Ještě k II.kolu mužů a žen

V sobotu 9.6.2018 se v Třinci konalo 2.kolo ligy mužů a žen. S potěšením mohu uvést, že oba naše týmy navázaly na předchozí 1.kolo a skončili opět na velmi hezkých místech. Sice o stupínek níže, ale i tak je to úspěch, který jsme v minulých letech zejména u mužů neznali. Závody to byly velmi náročné vzhledem k horkému, dusnému počasí a v závěru skropené deštěm.

K výkonu družstva mužů se vyjádřil jeho vedoucí Lukáš Vojtek a alespoň krátký postřeh z mojí strany. V družstvu mužů se výrazně prosadil hostující Jiří Kadla. Nejen, že získal nejvíce pomocných bodů (32,25), ale vytvořil si i osobní kvalitní rekordy ve skoku o tyči (4.61), v hodu oštěpem (61,90) i ve skoku dalekém (6.74). Dařilo se také dalším hostujícím, a to Bendovi, Bottlíkovi, Vychodilovi, z našich pak byl nejlepší se ziskem 25,75 bodů Petr Pleva a pochvalu zaslouží i další, např. Karel Kusák, Adam Novosad, Jiří a Martin Štípkové, Roman Prokop, Honza Polášek, Jirka Kovář za osobní rekord v běhu na 800 m. Takhle bych mohl vyjmenovat téměř celý tým.

Rovněž v družstvu žen hrají prim hostující závodnice. Nejvíce bodů získala Simona Malatincová (22,25), následují Tereza Hromadníková (22,00 bodů a hezký osobní rekord ve skoku o tyči 3.40 m) a Barbora Tomková (20,25 b.). Skvěle si vedly i další závodnice, a to např. Beáta Sedláčková, Katka Kasalová, Lenka Tomaštíková, Julie Červinková, Tereza Kašpárková, Zuzka Koudelková. Vlastně bych mohl pochválit stejně jako u mužů celé družstvo, byť některým děvčatům se nedařilo podle jejich představ. Je to jen sport a co se nepovedlo v Třinci, povede se jistě na jiných závodech.
Zvláštní pozornost zaslouží Lucie Ťavodová. Její výkon v běhu na 3000mpř. sice nenabourá žádné statistiky, ale pochvala je za odvahu a dosažení cíle. Kromě shora uvedeného si další osobní rekordy vytvořily Zuzka Laštovková (400 a 800 m), Eva Křeková (dálka) a možná ještě někdo další. Po dvou kolech jsou děvčata na 4.místě, muži na místě 3.

Ještě jednou všem startujícím a jejich trenérům děkuji a těším se na III.kolo, které se bude konat 30.6.2018 v Uherském Hradišti.

Tabulkové údaje budou zveřejněny v klubové vývěsce na budově SK a kompletní výsledky jsou k dispozici na stránkách ČASu.

Zpracoval: Bohumil Vrána, ved.družstva žen

print