Mistrovství Moravy a Slezska v hale

MMaS se v tomto roce uskutečnilo pro všechny věkové kategorie. Samozřejmě se jich zúčastnili i naši atleti a atletky, a to s výsledky lepšími i horšími, ale tak už to ve sportu bývá. Celkem jsme získali 15 medailí, z toho 7 zlatých 4 stříbrné a 4 bronzové. Nejvíce se dařilo Terezce Hromadníkové (trenér St.Laciga), která si přivezla 3 zlaté (tyč, dálka a pětiboj) a jednu bronzovou (trojskok) vše v kategorii žen. V kategorii juniorů vybojoval Tomáš Sláčík (trenér P.Utíkal) celou sadu medailí, a to zlatou (sedmiboj), stříbrnou (tyč) a bronzovou (60mpř.). Další zlaté medaile si přivezli: Terezka Kašpárková, trenér L.Vojtek (400 m) v kategorii juniorek, v dorostu Martin Ponížil, trenérka Š.Večerková (vrh koulí) a ve st.žactvu Petr Sedlář, trenér St.Laciga, (skok daleký),

Kromě již zmíněného T.Sláčíka vybojovali stříbrné medaile – Tomáš Holý, trenér Vojtek (trojskok) v kategorii mužů a v juniorech Jiří Štípek, trenér Vojtek (60 m) a Dominik Martinka, trenér M.Janiš (skok vysoký). Další bronzové medaile (Hromadníková a Sláčík – viz výše) pak získali dorostenec Tomáš Kozmík, trenér St.Laciga (60mpř.) a st. žák Pavel Novosad, trenér M.Janiš (sedmiboj). Dále jsme na tomto mistrovství obsadili 7x čtvrté místo, 4x páté místo, 7x šesté místo, 2x místo sedmé a 3x osmé místo. Všem medailistů a jejich trenérům, stejně jako i dalším finalistům výbor blahopřeje.

I přes relativně slušný počet medailí (10.místo v pořadí klubů všech kategorií) nemůžeme být spokojeni zejména s výsledky st. a ml.žactva. Pouhé dvě medaile a pět finálových umístění je velmi málo (loni 7 medailí a 9 dalších finálových umístění). Je pravdou, že několik kvalitních závodníků chybělo, ale i tak stále zaostáváme za většinou moravskoslezských klubů. Výbor spolu s trenéry se bude muset tímto problémem zabývat a pokusit se tento nepříznivý trend co nejdříve zlepšit.

Ve Zlíně dne 7.2.2019
Zapsal: Bohumil Vrána

print