„Kotáry “ se vydařily

Atletický klub Zlín, z.s. s podporou Statutárního města Zlín a Zlínského kraje uspořádal již 74.ročník běhu Zlínem „Přes valašské kotáry“.  I letos – bohužel – se musel tento běh uskutečnit na dráze Stadionu mládeže, neboť tradičně užívaná trasa městským tržištěm nebyla z důvodu jeho rekonstrukce k dispozici. Za velmi příjemného teplého počasí se na start v 13ti kategoriích dostavilo celkem 138 účastníků.  Zejména můžeme mít radost z mládeže, kterých startovalo celkem 117.

     V hlavním závodě mužů v běhu na 10.000 m zvítězil Filip Vabroušek z AK Zlín  v čase 32:37.25 min. před Ladislavem Sukem z VSK Univerzita Brno (33:12.82 min) Svatoplukem Janečkou z TJ Ski-turist Velké Karlovice. V hlavním závodě žen v běhu na 3.000 m zvítězila rovněž členka AK Zlín Kateřina Hálová v čase 11:15.53 min. před Janou Žaludkovou (11:57.55 min) a na třetím místě skončila další závodnice AK Zlín, a to Barbora Zaludková. Podrobné výsledky jsou uvedeny na stránkách Českého atletického svazu, tak alespoň uvedu naše „medailisty“.

     U přípravky chlapců (800 m) jsou na prvních třech místech závodníci AK Zlín, zvítězil Matěj Trňáček, před Janem Gistrem a Josefem Vrzalíkem.  U dívek (800 m) na 2.místě Adéla Habáňová.

Mladší žactvo (1500 m) – zvítězil Prokop Mašláň , třetí byl David Kozubík. U děvčat v této kategorii zvítězila Klára Řezníčková, před Kateřinou Chovancovou a Terezou Žaludkovou.

Starší žactvo (3000 m) – vítězem se stal Adam Linhart, třetí byl Martin Křížka. V žákyních (1500 m) je na prvním místě Barbora Žaludková, před Terezou Vrbovou a Markétou Sedlářovou.

V dorostenkách (3000 m) zvítězila Veronika Šichnárková, u dorostenců (5000 m) Tobias Pekárek před Václavem Perničkou, u juniorů (5000 m) Pavel Novosad

Všem uvedeným a jejich trenérům blahopřeji a současně děkuji organizátorům a rozhodčím, kteří se na uspořádání závodu podíleli.

Ještě jednou všem díky a příští rok zase na tradiční „Kotáry“ v centru města.

Bohumil Vrána

 

print