Zlatá Kateřina Hálová pojede na ME do Bělehradu

Především velice svižným tempem a vynikajícím závěrem si Kateřina Hálová doběhla při Mistrovství ČR v Praze pro titul na trati 800 m ve skvělém novém osobním i oddílovém rekordu 2:03,89 sek. Dosažený čas je navíc limitem pro nadcházející Mistrovství Evropy v Bělehradě. Trenér Martin Hála neskrýval v cíli nadšení a nad možnostmi své manželky a nejúspěšnější atletky Zlína kroutil hlavou. Že se to bez účasti Lenky Mastné podaří už nevěřil. Jedná se o další překonání Katčina maxima a momentálně už si nikdo neumí představit, kde má Katka hranici svých možností.

Gratulujeme za vynikající reprezentaci klubu a děkujeme za skvělý zážitek!

Výprava Zlína čítala 3 závodníky. Mimo Kateřiny Hálové odjela sbírat zkušenosti Tereza Kašpárková. Na čtvrtce zaběhla průměrných 59,66 sek. Byla znát únava a čtvrté místo v rozběhu a celkové 17. místo mezi ženami se dalo čekat. Tereza s tratí 400 m/400 m přek. teprve začíná a ve svém dorosteneckém věku je velkým příslibem do budoucna.

V trojskokanském sektoru se představil ostřílený Tomáš Holý. Za výkon 14,40 m si bohužel účast ve finále nevybojoval a skončil desátý. Věřím, že se mu podaří na sobě zapracovat a posune v letní sezoně opět mezi elitu.

*Lukáš Vojtek**

print